Başvuru Kriterleri
- Üniversitelerde lisansüstü eğitime devam ediyor ya da doktoralı genç araştırmacı (40 yaşını doldurmamış) olmak,
- Daha önce TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında (3 defadan fazla) projeye/eğitime katılmamış olmak,
- Çevrimiçi başvuru formunu doldurmak,
- TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmaktır. (Kayıt için tıklayınız)
Seçim Süreci ve Kriterleri
- Toplam 20 adet kursiyer seçilecektir. Fırsat eşitliği sağlanması bakımından olabildiğince kadın erkek sayısının eşit olmasına dikkat edilerek katılımcılar içinden seçim yapılmaya özen gösterilecektir.
- 2023 yılında 11 İlimizi vuran deprem felaketine maruz kalmış araştrımacılara öncelik tanınacaktır.
- Farklı bölge ve üniversitelerden katılım desteklenerek çeşitlilik sağlanmasına dikkat edilecek ve katılımcıların farklı üniversitelerden ya da illerden olması gözetilecektir. Bu kapsamda en az 10 katılımcının Kastamonu Üniversitesi / İl dışından seçilmesi planlanmaktadır.
- Katılımcıların farklı alan ve anabilim dallarından olmasına dikkat edilecektir.
- Katılımcıların seçilmesinde genel ağırlıklı not ortalamaları ve afetlere psikolojik ya da sosyolojik açıdan yaklaşan bir çalışma fikrine sahip olmaları tercih sebebi olacaktır. Ağırlıklı genel not ortalamalarının eşit olması durumunda bu hususun yanı sıra afet konusunda çalışması olup olmadığı ve her hangi bir afete maruz kalıp kalmadığı önem arz etmektedir.
- Başvuruların alınmasından sonra 20 adet asil 10 adet yedek katılım seçilecek olup listeler etkinliğin web sitesinde yayınlanacaktır. Ayrıca asil ve yedek üyelere bilgilendirme maili gönderilecektir.
- Asil katılımcılara iletilen mailde katılımı teyit maili istenecek ve gelen sayıya göre yedek listedeki sıralamadan başlanarak aynı süreç onlar için de işletilecektir.
Not: Katılımcıların yol, konaklama ve iaşe giderleri için TÜBİTAK 2237 – A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı ile desteklenmektedir.