• 1. Gün
  • 2. Gün
  • 3. Gün
  • 4. Gün
SAAT02.10.2023
08:45 - 09:30Ders AdıEtkinliğin Amaç ve Hedefleri & Katılımcılar ile Tanışma
EğitmenDoç. Dr. Erol TEKİN
Ders KonusuEtkinlik açılışı ve etkinlik hakkında bilgilendirme
Ders İçeriğiBu derste; hedef kitle ile tanışma gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede etkinliğin amaç ve hedefleri hakkında bilgi verilerek katılımcıların eğitimden beklentileri hakkında bilgi paylaşımı yapılacaktır. Etkinlik eğitim planındaki derslerin öneminden ve amaçlarından bahsedilecektir. Böylelikle katılımcılar eğitim sürecinde kendilerini nelerin beklediği ile ilgili genel bilgi sahibi olacaklardır.
09:45 - 10:30Ders AdıTürkiye’nin Afetselliği
EğitmenDr. Suat TÜFEKCİ
Ders KonusuÜlkemizde risk oluşturan doğa kaynaklı afetler
Ders İçeriğiBu derste; AFAD grevlisi bir yetkili tarafından Türkiye’de risk oluşturan doğa kaynaklı afetlerin neler olduğu ve hangi afetin hangi bölge için daha fazla risk oluşturduğuna ilişkin bilgilerden bahsedilecektir. Ayrıca doğa kaynaklı afetlerin gelecekte oluşturabileceği risklere vurgu yapılacaktır. Bu ders sayesinde katılımcılar Türkiye’nin afetselliği ile ilgili genel bilgileri edinebileceklerdir.
10:45 - 11:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler I
EğitmenDr. Suat TÜFEKCİ
Ders KonusuDeprem ve deprem gerçeği
Ders İçeriğiBu derste; yakın zamanda yaşanılan Kahramanmaraş merkezli depreme maruz kalan bir akademisyen tarafından tecrübe paylaşımı yapılacaktır. Bu çerçevede akademisyen bakış açısıyla depreme maruz kalmanın etkileri ve gözlemleri üzerine düşünceler katılımcılarla paylaşılacaktır. Ayrıca deprem sonrası oluşan afet yönetimi ve hazırbulunuşluğun önemi ile ilgili tecrübe aktarımı yapılacaktır.
11:45 - 12:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler II
EğitmenDr. Suat TÜFEKCİ
Ders KonusuDeprem ve deprem gerçeğinin sosyolojik ve psikolojik izdüşümleri
Ders İçeriğiBu derste; yakın zamanda yaşanılan Kahramanmaraş merkezli depreme maruz kalan bir akademisyen tarafından depremin arka planında yaşananlar ve başta kadınlar, çocuklar, yaşlılar olmak üzere maruz kalanlar için sosyolojik ve psikolojik yansımaları üzerine farkındalık oluşturulacaktır. Bu sayede hedef kitlenin deprem gerçeğini meslektaşlarının gözüyle dinleyerek eğitime ilişkin motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunulacaktır.
12:30 - 13:45Öğle YemeğiProf. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevi
13:45 - 14:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler III
EğitmenProf. Dr. Kasım YENİGÜN
Ders KonusuSel/Su baskını gerçeği
Ders İçeriğiBu derste; ülkemizde yaşanan sel/su baskınlarında görev alan bir akademisyen tarafından tecrübe paylaşımı yapılacaktır. Bu çerçevede akademisyen gözüyle sel/su baskınına maruz kalınmasının etkileri ve gözlemleri üzerine düşünceler katılımcılarla paylaşılacaktır. Ayrıca taşkınlar sonrası ortaya çıkan toplumsal etkiler ile ilgili tecrübe aktarımı yapılacaktır.
14:45 - 15:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler IV
EğitmenProf. Dr. Kasım YENİGÜN
Ders KonusuSel/Su baskınlarının sosyolojik ve psikolojik izdüşümleri
Ders İçeriğiBu derste; ülkemizde yakın zamanda yaşanan taşkınlarda görev alan bir akademisyen tarafından taşkınların arka planında yaşananlar ve başta çiftçiler, müdahale ekipleri ile yöre halkı olmak üzere maruz kalanlar için sosyolojik ve psikolojik açıdan ortaya çıkan etkiler yaşayanın bakış açısıyla katılımcılar ile paylaşılacaktır. Ayrıca taşkınların sosyolojik ve psikolojik yansımaları üzerine farkındalık oluşturulacaktır. Bu sayede hedef kitlenin sel/su baskını gerçeğini meslektaşlarının gözüyle dinleyerek eğitime ilişkin motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunulacaktır.
15:45 - 16:30Ders AdıPsikolojik Açıdan Deprem Gerçeği I
EğitmenDr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Ders KonusuAfet zararlarını azaltmada psikolojinin önemi
Ders İçeriğiBu derste; deprem başta olmak üzere afetlerin oluşturduğu psikolojik etkiler üzerinde durulacaktır. Doğa kaynaklı afetler sonrası bireylerin yaşadığı psikolojik travmaların nasıl aşılabileceğine ilişkin hususlara değinilecektir. Bu noktada afetler nedeniyle hayatları büyük ölçüde olumsuz etkilenen kişilere nasıl bir yaklaşım sergilenmesi noktasının da üzerinde durulacaktır. Bu ders ile katılımcılar afetlerin ortaya çıkaracağı zararları azaltma psikolojinin önemine ilişkin kazanımlar elde edeceklerdir.
16:45 - 17:30Ders AdıPsikolojik Açıdan Deprem Gerçeği II
EğitmenDr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Ders KonusuAfetzedeler için psikolojik destek yöntemleri
Ders İçeriğiBu derste; afete maruz kalmış kişilerin duygu, davranış, algı ve düşüncelerini anlamaya yönelik hususlara değinilecektir. Ayrıca ders kapsamında afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların / bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması / geliştirilmesi ve etkilenenlerin normal yaşamlarına geri dönmesi süreci ile ilgili bilgi aktarımı yapılacaktır. Bu ders sayesinde katılımcılar deprem gerçeğinden hareketle afetlerin bireysel ve toplumsal anlamda ortaya çıkaracağı psikolojik sorunlar hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Bununla birlikte hedef kitlenin bu sorunlara çözüm önerileri getirmeye yönelik farkındalık kazanması sağlanacaktır.
17:45 - 18:30Ders AdıDeneyim Paylaşımı (1. Gün)
EğitmenDoç. Dr. Erol TEKİN
Ders Konusuİlk gün eğitimleri ile ilgili tecrübe paylaşımı
Ders İçeriğiBu derste; ilk gün eğitimleri ile ilgili katılımcıların görüşleri alınacaktır. Bunun yanında online anket uygulaması ile katılımcıların ilk gün eğitimleri değerlendirmeleri istenecektir. Bu sayede eğitimlerin katılımcıların beklentilerini karşılayıp karşılamadığı tespit edilebilecektir. Aynı zamanda etkinlikle ilgili aksaklıklar olduğu düşünülüyor ise kalan günler için bunlara çözüm üretilme şansı olacaktır.
SAAT03.10.2023
08:45 - 09:30Ders AdıSivil İnisiyatifler I
EğitmenProf. Dr. Berna Burçak BAŞBUĞ ERKAN
Ders KonusuSivil inisiyatiflerin afetlerdeki yeri ve önemi
Ders İçeriğiBu derste; sivil inisiyatiflerin ne olduğuna ve deprem başta olmak üzere doğa kaynaklı afetlerle mücadelede ve sonrasında ortaya çıkabilecek psikolojik destek noktasındaki yerine değinilecektir. Ayrıca gönüllü kuruluşların kurumsal kimlik kazanmasının gerekliliği ele alınacaktır. Bu noktada sivil inisiyatiflerin hukuki ve sosyolojik çerçevesine de değinilecektir. Bu dersi alan katılımcılar sivil inisiyatiflerin afetlerdeki yeri üzerinde farkındalık kazanacaklardır.
09:45 - 10:30Ders AdıSivil İnisiyatifler II
EğitmenProf. Dr. Berna Burçak BAŞBUĞ ERKAN
Ders KonusuSivil inisiyatiflerde gönüllüğün önemi
Ders İçeriği

Bu derste; afetler yönetiminde sivil inisiyatiflere gönüllü katılımın öneminden bahsedilecektir. Ayrıca nitelikli bir gönüllü yönetim sürecinin aşamalarının neler olduğuna değinilecektir. Özellikle afet sonrasındaki psikolojik tahribatın en aza indirgenmesi için bu konuda destek verebilecek gönüllük faaliyetlerinin önemine de vurgu yapılacaktır. Bu ders sayesinde katılımcılar sivil inisiyatiflerin afetlerde önemini kavrayabilecek ve psikolojik destek noktasında gönüllüğün önemine ilişkin bilgi sahibi olacaklardır.

10:45 - 11:30Ders Adıİnsani Yardım Lojistiği I
EğitmenDoç. Dr. Ahmet Murat KÖSEOĞLU
Ders Konusuİnsani yardım sisteminde lojistiğin önemi
Ders İçeriğiBu derste; başarılı bir lojistik yönetiminin afetlerdeki yerine değinilecektir. Ayrıca insani yardım lojistiğinin aşamaları ve kapsamı anlatılacaktır. Bunlarla birlikte insani yardım lojistik planlamasında koordinasyonun ve sivil inisiyatifler ile bütünleşmiş bir lojistik ağının oluşturmasının önemi de ele alınacaktır. Bu dersi alan katılımcılar afetlerde lojistiğin önemini anlamış ve insani yardım lojistiğinin afetlerdeki öneminin farkına varmış olacaklardır.
11:45 - 12:30Ders Adıİnsani Yardım Lojistiği II
EğitmenDoç. Dr. Ahmet Murat KÖSEOĞLU
Ders KonusuAfetlerde lojistik sorunları ve temel başarı etkenleri
Ders İçeriğiBu derste; insani yardım lojistiği zorlaştıran faktörlere ve daha etkin bir insani yardım lojistik ağının oluşturulması için gerekli hususlara değinilecektir. Ayrıca ders kapsamında insani yardım lojistiğinde teknolojik çözümler getirmenin ve bu konu üzerine araştırma yapmanın gerekliliği üzerinde durulacaktır. Bu derste katılımcılar insani yardım lojistiğini etkileyen hususları öğrenerek bu konuda çalışma gerçekleştirilmesinin gerekliliği hususunda bilgi sahibi olacaklardır.
12:30 - 13:45Öğle YemeğiProf. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevi
13:45 - 14:30Ders AdıAfetlerde Mobil Haberleşme ve İletişim
EğitmenDoç. Dr. Kadriye KOBAK
Ders KonusuAfetlerde haberleşme sistemleri ve önemi
Ders İçeriğiBu derste; afet zararlarının en aza indirilmesi ve afete dirençli bir toplum oluşturulmasında etkin bir iletişim
stratejisinin rolüne değinilecektir. Ayrıca mobil sosyal ağ uygulamalarının (Facebook, Twitter ve Instagram) afet iletişimindeki yeri ele alınacaktır. Bu kapsamda afetlerde ve sonrasında iletişimin sağlıklı ilerlemesine yönelik yeni yöntemler geliştirmeye yönelik araştırmaların yapılmasının önemine de dikkat çekilecektir. Bu derste hedef kitlenin afetlerde iletişimin önemini kavrayarak bu konuda yeni fikirler geliştirmelerine yönelik farkındalık oluşturulmuş olacaktır.
14:45 - 15:30Ders AdıAfetlerde Dezenformasyon
EğitmenDoç. Dr. Kadriye KOBAK
Ders KonusuAfet sürecinde dezenformasyonla mücadele
Ders İçeriğiBu derste; afetlerde dezenformasyonun nasıl oluşturulduğu ile ilgili örneklere değinilecektir. Ayrıca afete maruz kalanların ve toplumun diğer bireylerinin psikolojisini olumsuz etkileyen dezenformasyon oluşturan unsurlar ile mücadele yöntemleri ele alınacaktır. Bu derste katılımcıların afetlerde dezenformasyonun oluşturduğu olumsuzlukları görmesi ve buna karşı farkındalıkları ve hazırbulunuşlukları arttırılmış olacaktır.
15:45 - 16:30Ders AdıSosyolojik Açıdan Deprem Gerçeği I
EğitmenProf. Dr. Tevfik ERDEM
Ders KonusuDeprem gerçeği özelinde afet sosyolojisi
Ders İçeriğiBu derste; afetlerin sosyal nedenleri ve etkileri üzerinde durularak afet meydana geldikten sonra toplumun nasıl davrandığı, afetlerin nasıl sosyal dayanışma veya sosyal çatışma üretebileceği, afetler ile ortaya çıkan eşitsizlikler ve diğer sosyal olgular ele alınacaktır. Bu ders sayesinde katılımcılar deprem gerçeğinden hareketle afetlerin ortaya çıkaracağı sosyolojik sorunlar ile ilgili farkındalık kazanacaklardır.
16:45 - 17:30Ders AdıSosyolojik Açıdan Deprem Gerçeği II
EğitmenProf. Dr. Tevfik ERDEM
Ders KonusuDeprem gerçeği özelinde afet göç ilişkisi ve yansımaları
Ders İçeriğiBu derste; deprem gerçeği özelinde afetlerin yol açtığı göç ve göçün sosyolojik yansımaları üzerinde durulacaktır. Bu yansımaların afet nedeniyle göç edenlerde ortaya çıkacak psikolojik etkilere de değinilecektir. Bu sayede hedef kitlenin afetler nedeniyle ortaya çıkacak göç odaklı sosyolojik sorunlar konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır.
17:45 - 18:30Ders AdıDeneyim Paylaşımı (2. Gün)
EğitmenDoç. Dr. Erol TEKİN
Ders Konusuİkinci gün eğitimleri ile ilgili tecrübe paylaşımı
Ders İçeriğiBu derste; ikinci gün eğitimleri ile ilgili katılımcıların görüşleri alınacaktır. Bunun yanında online anket uygulaması ile katılımcıların ikinci gün eğitimleri değerlendirmeleri istenecektir. Bu sayede eğitimlerin katılımcıların beklentilerini karşılayıp karşılamadığı tespit edilebilecektir. Aynı zamanda etkinlikle ilgili aksaklıklar olduğu düşünülüyor ise kalan günler için bunlara çözüm üretilme şansı olacaktır.
SAAT04.10.2023
08:45 - 09:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler V
EğitmenProf. Dr. Ömer KÜÇÜK
Ders KonusuOrman yangınları gerçeği
Ders İçeriğiBu derste; Muğla Köyceğiz, Kastamonu Taşköprü gibi orman yangınlarında görev alan bir akademisyen tarafından tecrübe paylaşımı yapılacaktır. Bu çerçevede akademisyen bakış açısıyla orman yangınına maruz kalmanın etkileri ve gözlemleri katılımcılarla paylaşılacaktır. Ayrıca yangın sonrası ortaya çıkan toplumsal etkiler ile ilgili tecrübe aktarımı yapılacaktır.
09:45 - 10:30Ders AdıYaşayanın Gözüyle Afetler VI
EğitmenProf. Dr. Ömer KÜÇÜK
Ders KonusuOrman yangınları gerçeğinin sosyolojik ve psikolojik izdüşümleri
Ders İçeriğiBu derste; ülkemizde yakın zamanda yaşanan orman yangınlarında görev alan bir akademisyen tarafından yangının arka planında yaşananlar ve başta orman köylüleri, müdahale ekipleri ile yöre halkı olmak üzere maruz kalanlar için sosyolojik ve psikolojik açıdan ortaya çıkan etkiler yaşayanın bakış açısıyla katılımcılar ile paylaşılacaktır. Ayrıca orman yangınlarının sosyolojik ve psikolojik yansımaları üzerine farkındalık oluşturulacaktır. Bu sayede hedef kitlenin yangın gerçeğini meslektaşlarının gözüyle dinleyerek eğitime ilişkin motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunulacaktır.
10:45 - 11:30Ders AdıSosyal Bilimlerde Bilimsel Bilgi ve Bilimsel Araştırma
EğitmenDoç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuBilimsel araştırmanın tasarlanması ve bilimsel araştırmada kullanılan yöntemler
Ders İçeriğiBu derste; bilimsel araştırmalarda kullanılan yöntem ve teknikleri ele alınarak özellikle sosyal bilimlerde araştırma konusu belirlenmesine yönelik dikkat edilecek hususlara değinilecektir. Bu ders ile katılımcılara sosyal dünyayı konu alan bilimsel bir araştırmanın tasarlanması, yürütülmesi ve araştırma raporunun kaleme alınmasını içeren sosyal araştırma sürecine ilişkin temel bilgi ve deneyimler kazandırılacaktır.
11:45 - 12:30Ders AdıEtkili Sunum Teknikleri
EğitmenÖğr. Gör. Berkan GÜNGÖR
Ders KonusuEtkili bir sunumda dikkat edilecek hususlar
Ders İçeriğiBu derste; belirlenen araştırma önerilerinin jüri önünde sunulması sırasında dikkat edilecek ve etkili sunum yapmayı kolaylaştıracak hususların neler olduğu üzerinde durulacaktır. Bu kapsamda katılımcılar fikirlerini jüriyi ikna edebilecek seviyede nasıl hazırlayacakları ve sunacakları konusunda bilgi sahibi olacaklardır.
12:30 - 13:45Öğle YemeğiProf. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevi
13:45 - 15:15Ders AdıAraştırma konusu geliştirme I (İnteraktif Uygulama I)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma sorununun/probleminin tanımlanması, araştırmanın amacı, önemi ve kaynakların tespiti
Ders İçeriğiBu derste; öncelikle araştırma konusunun belirlenebilmesi adına teorik derslerde bahsedilen hususlar odağında bir araştırma problemi ortaya konulmaya çalışılacaktır. Problem çerçevesinde düşünülen araştırmanın amacı (hipotez; denence veya soru cümleleri), önemi ve varsayımları belirlenecektir. Sonrasında problem odağında ve ortaya konulan amaç doğrultusunda alan yazında bir tarama gerçekleştirilerek faydalanılabilecek kaynaklara erişilecektir. Bu uygulamalı ders kapsamında her masada 3 adet lisansüstü eğitimine devam eden ve 1 adet doktoralı öğretim elemanı/üyesi yer alacaktır. Ayrıca ders veren öğretim üyeleri gruplara mentörlük faaliyeti ile destek olacaklardır. Bu sayede gün sonu etkinliğinde oluşturulacak gruplarda yer alan katılımcılar proje fikrini geliştirmesi noktasında ders veren öğretim üyeleri eşliğinde araştırma fikirlerini geliştirebileceklerdir. Bununla birlikte hedef kitlenin akademik mentörler eşliğinde araştırma fikrini olgunlaştırmalarına katkıda bulunulacaktır.
15:45 - 16:30Ders AdıAraştırma konusu geliştirme II (İnteraktif Uygulama II)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuÖrneklem seçimi, veri toplama ve analiz yönteminin belirlenmesi
Ders İçeriğiBu derste; öncelikle mentörler eşliğinde belirlenecek araştırma konusunun kavramsal modeli çizilecektir. Ardından araştırma evreninin ve örnekleminin tespiti üzerine çalışılacaktır. Sonrasında araştırma ile ilgili veri toplama yönteminin tespiti ile birlikte analiz yöntemleri belirlenecektir. Bu uygulamalı ders kapsamında her masada 3 adet lisansüstü eğitimine devam eden ve 1 adet doktoralı öğretim elemanı/üyesi yer alacaktır. Ayrıca ders veren öğretim üyeleri gruplara mentörlük faaliyeti ile destek olacaklardır. Bu sayede katılımcılar akademik mentörler eşliğinde araştırma fikrini olgunlaştırarak yol haritalarını çizebilecek ve afetler ile ilgili bilimsel bir araştırmanın ilk adımını atmış olacaklardır.
17:45 - 18:30Ders AdıDeneyim Paylaşımı (3. Gün)
EğitmenDoç. Dr. Erol TEKİN
Ders KonusuÜçüncü gün eğitimleri ile ilgili tecrübe paylaşımı
Ders İçeriğiBu derste; üçüncü gün eğitimleri ile ilgili katılımcıların görüşleri alınacaktır. Bunun yanında online anket uygulaması ile katılımcıların üçüncü gün eğitimleri değerlendirmeleri istenecektir. Bu sayede eğitimlerin katılımcıların beklentilerini karşılayıp karşılamadığı tespit edilebilecektir. Aynı zamanda etkinlikle ilgili aksaklıklar olduğu düşünülüyor ise kalan günler için bunlara çözüm üretilme şansı olacaktır.
SAAT05.10.2023
09:00 - 09:30Ders AdıAraştırma fikri sunumu I (1. Grup)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma fikri sunumu ve değerlendirme (1. Grup)
Ders İçeriğiBu derste; birinci grup tarafından interaktif uygulamalar sonucu hazırlanan araştırma fikri sunulacaktır. Sunum grup tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından yapılacaktır. Eğiticiler ve diğer katılımcıların da katılımıyla değerlendirmeler yapılarak grup için pratik öneriler sunulacaktır. Böylelikle çalışılması planlanan araştırma konusu belirlenirken grubun eksikliklerine ve önerilere vurgu yapılabilecektir. Bu sayede katılımcılar yanlışlarını görebilecekler ve araştırma konusu belirleme hususunda hedeflere ne ölçüde ulaşılıp ulaşılmadıklarını tespit edebileceklerdir.
09:45 - 10:15Ders AdıAraştırma fikri sunumu II (2. Grup)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma fikri sunumu ve değerlendirme (2. Grup)
Ders İçeriğiBu derste; ikinci grup tarafından interaktif uygulamalar sonucu hazırlanan araştırma fikri sunulacaktır. Sunum grup tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından yapılacaktır. Eğiticiler ve diğer katılımcıların da katılımıyla değerlendirmeler yapılarak grup için pratik öneriler sunulacaktır. Böylelikle çalışılması planlanan araştırma konusu belirlenirken grubun eksikliklerine ve önerilere vurgu yapılabilecektir. Bu sayede katılımcılar yanlışlarını görebilecekler ve araştırma konusu belirleme hususunda hedeflere ne ölçüde ulaşılıp ulaşılmadıklarını tespit edebileceklerdir.
10:30 - 11:00Ders AdıAraştırma fikri sunumu III (3. Grup)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma fikri sunumu ve değerlendirme (3. Grup)
Ders İçeriğiBu derste; üçüncü grup tarafından interaktif uygulamalar sonucu hazırlanan araştırma fikri sunulacaktır. Sunum grup tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından yapılacaktır. Eğiticiler ve diğer katılımcıların da katılımıyla değerlendirmeler yapılarak grup için pratik öneriler sunulacaktır. Böylelikle çalışılması planlanan araştırma konusu belirlenirken grubun eksikliklerine ve önerilere vurgu yapılabilecektir. Bu sayede katılımcılar yanlışlarını görebilecekler ve araştırma konusu belirleme hususunda hedeflere ne ölçüde ulaşılıp ulaşılmadıklarını tespit edebileceklerdir.
11:15 - 11:45Ders AdıAraştırma fikri sunumu IV (4. Grup)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma fikri sunumu ve değerlendirme (4. Grup)
Ders İçeriğiBu derste; dördüncü grup tarafından interaktif uygulamalar sonucu hazırlanan araştırma fikri sunulacaktır. Sunum grup tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından yapılacaktır. Eğiticiler ve diğer katılımcıların da katılımıyla değerlendirmeler yapılarak grup için pratik öneriler sunulacaktır. Böylelikle çalışılması planlanan araştırma konusu belirlenirken grubun eksikliklerine ve önerilere vurgu yapılabilecektir. Bu sayede katılımcılar yanlışlarını görebilecekler ve araştırma konusu belirleme hususunda hedeflere ne ölçüde ulaşılıp ulaşılmadıklarını tespit edebileceklerdir.
12:00 - 12:30Ders AdıAraştırma fikri sunumu V (5. Grup)
EğitmenDoç. Dr. Emine Nihal LINDBERG
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN
Doç. Dr. Ezgi MOR
Ders KonusuAraştırma fikri sunumu ve değerlendirme (5. Grup)
Ders İçeriğiDETAYLI DERS İÇERİĞİ: Bu derste; beşinci grup tarafından interaktif uygulamalar sonucu hazırlanan araştırma fikri sunulacaktır. Sunum grup tarafından belirlenen bir öğrenci tarafından yapılacaktır. Eğiticiler ve diğer katılımcıların da katılımıyla değerlendirmeler yapılarak grup için pratik öneriler sunulacaktır. Böylelikle çalışılması planlanan araştırma konusu belirlenirken grubun eksikliklerine ve önerilere vurgu yapılabilecektir. Bu sayede katılımcılar yanlışlarını görebilecekler ve araştırma konusu belirleme hususunda hedeflere ne ölçüde ulaşılıp ulaşılmadıklarını tespit edebileceklerdir.
12:30 - 13:45 Öğle Arası 
13:45 - 14:30Ders AdıDeneyim Paylaşımı (4. Gün)
EğitmenDoç. Dr. Erol TEKİN
Ders KonusuDördüncü gün eğitimleri ve düzenlenen etkinlik ile ilgili tecrübe paylaşımı
Ders İçeriğiBu derste; beşinci gün gün eğitimleri ile ilgili katılımcıların görüşleri alınacaktır. Bunun yanında online anket uygulaması ile katılımcıların son gün eğitimlerini değerlendirmeleri istenecektir. Ayrıca son gün anketinde etkinlik ile ilgili genel değerlendirmelerini ölçümleyen sorular da yer alacaktır. Bu sayede eğitimlerin ve etkinliğin genelinin katılımcıların beklentilerini karşılayıp karşılamadığı tespit edilebilecektir.